Ctrs.gr on Twitter ctrs.gr on Facebook

Εκδρομές > Προσκυνηματική εκδρομή στην Πάτμο

Προσκυνηματική εκδρομή στην Πάτμο

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:02-07/05/2018

ΗΜΕΡΕΣ: 6

ΑΠΟ 285€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: Πέμπτη  02/05/2018 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΥΚΟΝΟΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση 07:45 για Μύκονο .Αφιξη 14:30 στην Μύκονο. Επιβίβαση στο καραβάκι (SEABUS)  και μεταφορά στο παλιό λιμάνι στην πόλη της Μυκόνου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για μία εκδρομή με ξεναγό στο νησί της Δήλου (προαιρετική). Επιστροφή αργά το απόγευμα και μεταφορά στο λιμάνι της Μυκόνου για αναχώρηση 22:30 για την Πάτμο.

2η ημέρα: Παρασκευή  03/05/2018  ΜΥΚΟΝΟΣ -ΠΑΤΜΟΣ

Αφιξη στο λιμάνι της Πάτμου 02:20 ξημερώματα , άμεση μετεπιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά  στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια.  Διανυκτέρευση .

3η ημέρα: Σάββατο 04/05/2018 ΠΑΤΜΟΣ- Ι.Σπήλαιο Αποκαλύψεως-Ι.Μ.Ιωάννη Θεολόγου-Μουσείο Μονής Ιωάννου Θεολόγου-Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και εκδρομή με στάση για προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως . Βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για τη μικρή σπηλιά στην οποία έζησε γα δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σ΄αυτή την σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο έργο του, την Αποκάλυψη. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.  Η Μονή δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα.  Το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, κτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνο Α’. Επίσης άξια επίσκεψης είναι το μουσείο της Μονής.

Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Πρόκειται για ενα χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αυλή της Μονής με τα λουλουδιασμένα παρτέρια.

   Επιστροφή μέσω του μικρού χωριού  στον Γροίκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • Απαραίτητη ενδυμασία για Μοναστήρια (Ώμοι και γόνατα καλυμμένα)
  • Περπάτημα
  • Σκαλιά 
  • Άνετα παπουτσια

Πέτρινα καλντερίμια

  • Διαθέσιμες W C
 

Δεν υπάρχουν ευκολίες για άτομα με ειδικές ανάγκες

4η ημέρα: Κυριακή 05/05/2018 ΠΑΤΜΟΣ –Ι.Μ. Ευαγγελισμού-Ι. Κάθισμα Παναγίας Κουμάνας- Χωριό Κάμπος –παραλία Κάμπου

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου.  Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο.  Από εκεί θα ξεναγηθούμε στο καθολικό  και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στη Βόρεια πλευρά του λιμανιού της Σκάλας, στον λόφο της Κουμάνας. Στην κορυφή του λόφου αυτού βρίσκεται το Κάθισμα των Αγίων Πάντων. Η παυσία όμως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, της Πάντων Χαράς, επισκίασε την τιμή των Αγίων Πάντων και καθιέρωσε στη λαική συνείδηση τον χόρο, ως «Κάθισμα Παναγίας Κουμάνας».

Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο χωριό το οποίο είναι ο Άνω Κάμπος καθώς και την ομώνυμη παραλία για φαγητό (προαιρετικό) και μπάνιο.

  • Απαραίτητη ενδυμασία για Μοναστήρια (Ώμοι και γόνατα καλυμμένα)
  • Περπάτημα
  • Σκαλιά 
  • Άνετα παπούτσια

Πέτρινα καλντερίμια

  • Διαθέσιμες W C
 

Δεν υπάρχουν ευκολίες για άτομα με ειδικές ανάγκες

Αργά το βράδυ αναχώρηση 23:55 για το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση στο πλοίο

5η ημέρα: Δευτέρα   06/05  ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ  - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

(Αυτή η εκδορμή μπορεί να αντικατασταθεί με εκδρομή της επιλογής σας σε κάποιο κοντινό μοναστήρι στην Αττική)

 Αφιξη  08:05 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την Ιερά  Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου .   Η μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου βρίσκεται στη Λυκόβρυση Αττικής και ανήκει στο παλαιό Ημερολόγιο. Πρόκειται για μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα που καταλαμβάνει γύρω στα 50 στρέμματα. Ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε στα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Προσέρχονται εκεί πολλά ζευγάρια Γ.Ο.Χ., που προσδοκούν την απόκτηση τέκνων.

  Αν το μήλο «του κακού» στάθηκε η αιτία για να εκδιωχθούν οι πρωτόπλαστοι από τον παράδεισο, με το μήλο «του καλού» πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν παιδιά οι άτεκνοι και να γιατρευτούν οι άρρωστοι.   Για να το βρει κανείς, δεν είναι ανάγκη να φθάσει στον παράδεισο. Μοιράζεται στο παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στη Λυκόβρυση Αττικής. Ερχονται από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να προσκυνήσουν και να προμηθευτούν το μήλο, που «αν συνδυαστεί με νηστεία, πίστη και υπομονή και θέλει και η Αγία, φέρνει αποτέλεσμα».

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση 21:00 για Ηράκλειο.

6η ημέρα Τρίτη 07/05  Αφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου νωρίς το πρωί.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙKΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ:   285,00 ευρώ

Περιλαμβάνονται

*Ακτοπλοικά εισιτήρια Ηράκλειο-Μύκονος σε οικονομική θέση .

*Ακτοπλοικά εισιτήρια Μύκονος Πάτμος   σε οικονομική θέση.

*Ακτοπλοικά  εισιτήρια Πάτμος –Πειραιάς σε οικονομική θέση (διαθέσιμες καμπίνες με επιπλέον χρέωση)

*Ακτοπλοικά εισιτήρια Πειραιάς Ηράκλειο σε οικονομική  θέση (διαθέσιμες καμπίνες με επιπλέον χρέωση)

*3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  3 αστέρων στην Σκάλα της Πάτμου με πρωινό σε δίκλινα τρίκλινα δωμάτια.

*Μεταφορά από /προς το λιμάνι  της Πάτμου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα κατά την άφιξη και αναχώρηση

*2 εκδρομές στο νησί με συνοδό

*Μεταφορά Πειραιά- Ιερα Μονή Χρυσοβαλάντου-Πειραιά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

*Είσοδοι  σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους ή όπου αλλού υπάρχουν.

*Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο (πληρώνεται επι  τόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο)1,5 ευρώ ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση

Διαφορά καμπίνας  σε τετράκλινη  για τα δρομολογια  Πάτμο Πειραιά  και Πειραιά Ηράκλειο +  60 ευρώτο άτομο συνολικά (καμπίνες περιορισμένες για το Πάτμος Πειραιά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

Προαιρετική εκδρομή στην Δήλο (μεταφορά+εισιτήρια+είσοδο στον χώρο) τιμή ανά άτομο: 35,00 ευρώ

 

Ελάχιστη συμμετοχή 48 άτομα πληρωτέα για να ισχύσει η τιμή.

Προθεσμία κράτησης με προκαταβολή  100 ευρω ανά ατομο  έως 15/02/2019


Αναζήτηση Εκδρομών

 

C.Tr.S Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικό newsletter στο παρακάτω email
γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας
μπορείτε να ενημερώνεστε για προσφορές και στο κινητό σας
γράψτε το κινητό σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας