Ctrs.gr on Twitter ctrs.gr on Facebook

Εκδρομές > Πάσχα στη Ρουμανία

Πάσχα στη Ρουμανία

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ  ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ - ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

6ήμερο πλούσιο πρόγραμμα με Πασχαλινό γεύμα & 5 εκδρομές

Μ.Πέμπτη 16 Απριλίου  έως Τρίτη του Πάσχα 21 Απριλίου.

  ToΠαλάτι Πέλες, θερινή κατοικία των Βασιλιάδων της Ρουμανίας.

ΕΙΔΙΚΗ  EARLYBOOKINGΠΡΟΣΦΟΡΑ:

ΤΙΜΗ  399€  ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛ!

Μονοκλινο +100€ & παιδί σε 2κλ με 2 γονείς 329€

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 29/2.ΜΕΤΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ +50€/άτομο.

ΤΙΜΗ ΜΕ ΕΙΣ/ΡΙΑ + ΞΕΝ/ΧΕΙΟ ΜΟΝΟΝ 299€ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛ.

   Ρουμανία. Η χώρα του Κόμη Δράκουλα. Άλλοτε, η χώρα των φτωχών ανθρώπων και των πλούσιων παραδόσεων.

    Ένα ταξίδι στην Ρουμανία δεν μοιάζει με κάποιο συνηθισμένο. Και τούτο γιατί η Ρουμανία είναι σταυροδρόμι φυλών και πολιτισμών, γλωσσικών διαφοροποιήσεων και θρησκευτικών αποκλίσεων, που δεν συναντιούνται αλλού στη Βαλκανική, ακόμη και στην Ευρώπη ολόκληρη.

   Σήμερα η Ρουμανία αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια κράτη της Ευρώπης κι είναι αναμφισβήτητο ότι η οικονομική άνοδος καθώς και ο πολιτιστικός της ρόλος οφείλεται κατά κύριο λόγο στο χαρακτήρα του λαού της που εργάζεται εντατικά. Πιο γοητευτική η περιοχή της Τρανσυλβανίας, εκεί που ακόμη και σήμερα ο μύθος του Κόμη Δράκουλα εξακολουθεί και συναρπάζει. Η μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, γοητεύει τον επισκέπτη.

   Το πολιτιστικό πανόραμα της χώρας συμπληρώνουν οι πλούσια διακοσμημένες προσόψεις των μεγάρων στο Βουκουρέστι , το οποίο , με τις πρόσφατες πινελιές μοντέρνας αρχιτεκτονικής αποπνέει την ατμόσφαιρα μιας σύγχρονης Μεγαλούπολης . 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα, 16/04 Μ.Πέμπτη: Ηράκλειο – Βουκουρέστι – ξενάγηση στην Πόλη & μέσα στο Σπίτι του Λαού, στο Ιστορικό κέντρο & Μall.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 07:00 και αναχώρηση με Aegeanair στις 09:00,  μετά από 1:40 θα φτάσουμε στην Πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, που έχει χαρακτηριστεί « μικρό Παρίσι » για την ομορφιά και την αριστοκρατικότητά του. Ξεκινάμε με το γύρο της πόλης. Θα δούμε το Σπίτι του Ελεύθερου Τύπου, την Αψίδα του Θριάμβου, το κτίριο στο οποίο στεγάζεταιη Κυβέρνηση της Ρουμανίας, την Πλατεία στην οποία ξεκίνησε  η επανάσταση το 1989 όπου είναι  ακόμα φανερά τα σημάδια των  γεγονότων, το Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Θέατρο,  το Σπίτι  του  Στρατού, την Όπερα, το Μέγαρο μουσικής, το ποτάμι Ντουμπόβιτσα, το οποίο διασχίζει την πόλη.

   Θα ξεναγηθούμε στο Σπίτι του Λαού, το πιο επιβλητικό παλάτι της χώρας, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το  Πεντάγωνο (HΠΑ), όπου σήμερα στεγάζεται το Κοινοβούλιο. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου, χωρητικότητας 7000 πιστών, ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους Ναούς του κόσμου. Ακολουθεί το Πατριαρχείο. Τέλος, θα περπατήσουμε στο Ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου θα δούμε την Ελληνική εκκλησία της Σταυροπόλεως, τη Ρωσική εκκλησία με τους μοναδικούς τρούλους, και ένα συνονθύλευμα κτιρίων, με άλλα να μας θυμίζουν την αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας και άλλα να δίνουν στο Βουκουρέστι τον αέρα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Μεγαλούπολης.  Επόμενός μας σταθμός θα είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια και για αλλαγή χρημάτων στο νόμισμα της χώρας. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Για τους μποέμ τύπους προτείνουμε μια νυχτερινή βόλτα στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα.    

2η ημέρα, 17/04 Μ.Παρασκευή: Βουκουρέστι – Καρπάθια – Σινάια – Πρεντεάλ – Πύργος του Δράκουλα – Μπρασόβ – Βουκουρέστι.

Μετά τοπρωινό θα ξεκινήσουμε για τα βουνά των  Καρπαθίων  διασχίζοντας την πεδιάδα  του  Δούναβη που είναι  και η μεγαλύτερη της χώρας, στη διαδρομή θα δούμε τις απέραντες καλλιέργειες όσο και τις πετρελαιοπηγές που υπάρχουν στην περιοχή. Μετά από μία  ευχάριστη διαδρομή μέσα στα καταπράσινα δάση θα φτάσουμε στηΣινάια το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων, το οποίο είναι το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό  τουριστικό θέρετρο της χώρας. Πρώτος μας  σταθμός  θα είναι το Παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία των βασιλιάδων της Ρουμανίας, θεωρείται το στολίδι της  περιοχής. Η Επόμενή μας στάση θα είναι στο όμορφο Μοναστήρι της Σινάιας, χτισμένο από  τον Μιχαήλ Κατακουζινό το 17ο αιώνα, στο οποίο μπορούμε να θαυμάσουμε τόσο την αρχιτεκτονική όσο και τις μοναδικές αγιογραφίες του, επίσης, θα δούμε τον επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής. Έπειτα θα περάσουμε  από την ψηλότερη πόλη της χώρας και τουριστικό θέρετρο του Πρεντεάλ με υψόμετρο 1.110 μ. φτάνοντας στο Θρυλικό  Πύργο του Δράκουλα των Καρπαθίων, ο οποίος δεσπόζει στην περιοχή θυμίζοντάς μας την ιστορία του παρελθόντος. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πόλη του Μπρασόβ κάνοντας το γύρο της πόλης θα θαυμάσουμε την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το πρώτο Ρουμάνικο σχολείο, την κεντρική Πλατεία με το κτίριο του Ιστορικού μουσείου, το Δημαρχείο, τη Νομαρχία, το Δραματικό θέατρο, κτίρια τα οποία ξεχωρίζουν για τη μοναδική αρχιτεκτονική τους, τη Μαύρη  Εκκλησία, η μεγαλύτερη γοτθικού ρυθμού στα Βαλκάνια. Το βράδυ επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.                                                                        

3η ημέρα, 18/04 Μ.Σάββατο: Βουκουρέστι – Δούναβης - Κωνστάντζα –  Μαύρη Θάλασσα – Βουκουρέστι.

   Στο σημερινό μας πρόγραμμα, έχουμε μια υπέροχη ημερήσια εκδρομή στη Μαύρη Θάλασσα. Στη διαδρομή απολαμβάνουμε την μοναδική θέα του Δούναβη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου, που διασχίζει 10 Ευρωπαικές χώρες. Φτάνοντας θα επισκεφτούμε την πόλη της Κωνστάντζας, το μοναδικό λιμάνι της χώρας και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης. Θα δούμε το καζίνο, την πλατεία Οβίντιου, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Επόμενος μας σταθμός θα είναι το πιο κοσμοπολίτικο θερινό τουριστικό θέρετρο της Ρουμανίας, την Μαμάια με μία τεράστια αμμώδης παραλία Θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία βόλτα με το τελεφερίκ απ’ όπου φαίνεται από ψηλά η Μαύρη Θάλασσα.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι. Χρόνος για ξεκούραση.  Το βράδυ μετάβαση με πούλμαν για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Ανάστασης, στη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα, 19/04 Κυριακή του Πάσχα: Παλάτι Μογκοσοάϊα – Νησάκι Σναγκόβ – Πασχαλινό γεύμα.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Παλάτι Μογκοσοάϊα που ακουμπάει στις όχθες μιας πανέμορφης λίμνης και συνεχίζουμε για το Σναγκόβ όπου βρισκόταν  μια από τις παραθεριστικές κατοικίες του Τσαουσέσκου, και το νησάκι με το Μοναστήρι  που στεγάζει τον τάφο του Δράκουλα των Καρπαθίων. Το μεσημέρι μας περιμένει ένα πλούσιο πασχαλινό γεύμα με Ρουμάνικες και Ευρωπαϊκές γεύσεις. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι.

5η ημέρα, 20/04 Δευτέρα: Βουκουρέστι (Μοναστήρι Κομάνα – Φυσικό Πάρκο)

Ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσετε την πόλη με τον δικό σας ρυθμό. Για τους λάτρεις των εκδρομών,σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε  προαιρετικά, σε μια εκδρομή  στο  μοναστήρι Κομάνα χτισμένο τον 15ο αιώνα από τον Βλάντ Τσέπες. Συνεχίζουμε για το φυσικό πάρκο της περιοχής με μία πολύ πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ σας προτείνουμε μία αξέχαστη ρουμάνικη βραδιά με τις πλούσιες ξεχωριστές γεύσεις, συνοδευόμενες από τα παραδοσιακά τους κρασιά, και τους μοναδικούς χορούς τους. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα, 21/04 Τρίτη: Βουκουρέστι – Παλάτι Τσαουσέσκου – Μουσείο Χωριού – Πάρκο Χεραστράου - Ηράκλειο.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στο παλάτι-κατοικία του Νικολάε Τσαουσέσκου, πρώην προέδρου της Ρουμανίας, για να δούμε πως ζούσε στην καθημερινότητα του. Επόμενος  σταθμός θα είναι τα μοναδικό  Μουσείο  του  Χωριού στο οποίο  θα  θαυμάσουμε  την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική ξύλινων και πέτρινων σπιτιών  που  υπάρχουν  σε  ολόκληρη  τη  χώρα. Συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, Χεραστράου στο οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε βόλτα με την βάρκα στη μεγάλη λίμνη που υπάρχει, το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση στις 20:40, άφιξη στο Ηράκλειο στις 22:20.

 

ΕΙΔΙΚΗ  ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ:

ΤΙΜΗ  399€  ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛ!

Μονοκλινο +100€ & παιδί σε 2κλ με 2 γονείς 329€

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΑRLYBOOKINGΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 29/2. ΜΕΤΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ +50€/άτομο.

ΠΤΗΣΕΙΣ απ’ευθείας από Ηράκλειο με AEGEAN:

16/04 Ηράκλειο- Βουκουρέστι 09:00-10:40

21/04 Βουκουρέστι - Ηράκλειο 20:40-22:20

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Βουκουρέστι – Ηράκλειο με απ’ ευθείας πτήση Aegean.
 • Βαλίτσα 23κ. και χειραποσκευή 8κ.
 • Οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο IBISGAREDENORD 3* SUPERIORhttps://www.accorhotels.com/gb/hotel-3302-ibis-bucharest-gare-de-nord/index.shtml (4€ με ταξί έως το κέντρο, με μετρό 7 λεπτά έως το κέντρο), σε δίκλινα δωμάτια στο Βουκουρέστι.
 • Πλούσιο πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • (Για όσους επιθυμούν η διαμονή τους να είναι σε ξενοδοχείο 4* κεντρικό στο Βουκουρέστι, ΗtlRamadaorsimilarμε επιπλέον χρέωση είναι +80€ κατ΄ άτομο για το σύνολο της διαμονής).
 • Oλοήμερη εκδρομή ξενάγηση στην Πόλη & μέσα στο Σπίτι του Λαού, στο Ιστορικό κέντρο & Μall.
 • Ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια – Σινάια – Πρεντεάλ – Πύργος του Δράκουλα – Μπρασόβ
 • Ολοήμερη εκδρομή Δούναβης - Κωνστάντζα –  Μαύρη Θάλασσα
 • Εκδρομή στο Παλάτι Μογκοσόαϊα – Σναγκόβ.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Παλάτι Τσαουσέσκου – Μουσείο Χωριού – Πάρκο Χεραστράου
 • Το πασχαλινό γεύμα.
 • Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός και συνοδός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:Φόροι αεροδρομίων +165€/άτομο, ποτά, τηλέφωνα από τα ξενοδοχεία, εισιτήρια στα τελεφερίκ, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Κρατήσεις γίνονται με προκαταβολή 150€/άτομο και εξόφληση 20μέρες πριν την αναχώρηση

 

Μ26


Αναζήτηση Εκδρομών

 
espa support